M5

Onze school

De naam van onze school is ‘De Bolster’.  Van 1869 tot 1981 is er steeds sprake geweest van ‘de o.l.s. te Eastermar’. Na een aantal verbeteringen aan het bestaande oude schoolgebouw in 1981, hebben ouders en kinderen hun school de naam De Bolster gegeven. Een naam die heel geschikt is vanwege het verband met de twee karakteristieke kastanjebomen op het schoolplein en de symbolische betekenis daarvan: in een bolster krijgt de vrucht de kans om te rijpen. Bovendien biedt het omhulsel bescherming aan het zich ontwikkelende nieuwe leven. Pas als de kastanje rijp genoeg is, geeft de bolster zijn vrucht vrij, zodat die zichzelf kan ontwikkelen tot een sterke boom. Bovendien is de naam tweetalig (=Nederlands en Fries), net als het onderwijs op De Bolster. Vanaf augustus 2007 is de school gehuisvest in het multifunctionele centrum “De Kjellingen” in het centrum van het dorp.

• In school

M5