GGD

Wat kunt u van GGD Fryslân verwachten?

Gezondheidsonderzoeken.

- Op verzoek van het consultatiebureau:
Op verzoek van de arts van het consultatiebureau kan uw kind in groep 1 worden uitgenodigd voor een onderzoek.

- Onderzoek in groep 2:
Dit is een uitgebreid lichamelijk onderzoek en een gesprek over opvoeding, gedrag en de gezondheid van uw kind.

- Onderzoek groep 7:
Dit is een onderzoek van lengte, gewicht en gezichtsvermogen. Voor het onderzoek vult u een vragenlijst in over opvoeding, gedrag en de gezondheid van uw kind. Na het onderzoek worden u en uw kind zonodig uitgenodigd voor een gesprek of voor een aanvullend onderzoek.

- Telefonisch spreekuur
Als u vragen heeft over de opvoeding of de gezondheid van uw kind, kunt u dit tijdens het telefonisch spreekuur bespreken met de arts of met de verpleegkundige. De tijd van het spreekuur hangt op de prikborden op school.

- Onderzoek op verzoek van ouders
U kunt voor uw kind een extra onderzoek of gesprek aanvragen. Dit kunt u doen tijdens het telefonisch spreekuur.

- Onderzoek op verzoek van school
Ook de school kan een onderzoek voorstellen en/of aanvragen.

- Hygiëne en veiligheid
Voor vragen op het terrein van hygiëne, veiligheid, infectieziekten, astma enz. kunt u terecht bij de GGD.

Adresgegevens:
GGD Fryslân, Postbus 612, 8901 BK Leeuwarden