De gezonde school

Kinderopvang ’t Krobbehiem, Peuterspeelzaal Hummelhof, OBS de Bolster en KBS De Balsemyn organiseerden van 4 t/m 15 maart 2013 samen het project ‘De Gezonde School’. Met dit thema willen we de kinderen bewust maken van wat ze zoal (een hele dag) eten en hoe belangrijk bewegen is voor de gezondheid. Gezonde voeding is belangrijk voor uw kind. Logisch. Dat weet iedereen. Kinderen mogen 2 à 3 tussendoortjes per dag. Op school is er vaak een vast moment in de ochtend (de ochtendpauze). De ochtendpauze op school is een moment om even iets te drinken. Eventueel kan er ook iets gegeten worden. Dat is belangrijk om het vol te kunnen houden tot de lunch. Maar een pauzehap is niet bedoeld als een hele maaltijd. Geef daarom iets mee dat niet te groot is en niet te veel calorieën levert. Een stuk fruit, zoals een mandarijn, banaan of appel is eigenlijk nog het beste. Fruit zit boordevol vezels en vitamine C. Ook rauwkost is geschikt als pauzehap. Heeft uw kind behoefte aan meer, dan kan het een boterham (liefst een bruine boterham) eten.

Geschikte drankjes zijn bijvoorbeeld:

• Water
  • Thee zonder suiker
  • Halfvolle of magere (school)melk
  • Yoghurtdrank zonder  suiker
  • Ongezoet sinaasappelsap

Bij voorkeur niet:

• Koek

Wilt u hieraan meewerken, dan stellen we dit zeer op prijs.

Team Krobbehiem, Peuterspeelzaal Hummelhof, De Bolster, De Balsemyn.